Erdélyi vendégház Székelyföldön - Szórakozási lehetőségek

Erdélyi vendégház Székelyföldön - Szórakozási lehetőségek

Erdélyi vendégház Székelyföldön - Szórakozási lehetőségek

Szórakozási lehetőségek a güdüci vendégházban megszálló vendégek részére.

 

ENDURO MOTOROZÁS

 

Endruro motorozásAz útvonalak zöme erdei, fakitermelő úton halad, de nem ritkák a szűk ösvények és a kisebb-nagyobb technikás emelkedők, lejtõk. Sok helyen követjük a turistajelzéseket, amelyek jelentõs része a hajdani Székely Körvasút töltésén halad. A pihenő és forráshelyek többsége panorámás kilátó is egyben. Egy 7-10 napos ittlét alatt bejárhatjuk motoros karavánként, Kelet-Erdély legszebb tájait (Békási-szoros, Gyilkos-tó, Gyergyói havasok, Görgényi havasok, Kelemen havasok), legmagasabb csúcsait (Likas csúcs (1675 m), Vithavas (1609 m), Nagyhagymás (1792 m), Piricske csúcs (1545 m), Madarasi Hargita (1801 m), Nagy Pietros csúcs (2110 m) stb.), külön engedéllyel beléphetünk a Békási-, és Kelemen-havasok nemzeti parkjába.

 

 

A járműveket az utazáshoz nem tudjuk biztosítani.

 

 

 

QUAD TÚRA

 

Quad túraAz Endurohoz hasonlóan az útvonalak zöme erdei, fakitermelõ úton halad, de nem ritkák a szűk ösvények és a kisebb-nagyobb technikás emelkedők, lejtők. A sok helyen követjük a turistajelzéseket, amelyek jelentős része a hajdani Székely Körvasút töltésén halad. Az ösvények nagy részéről gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli hegyekre, völgyekre.

 

A járművek bérlése egész napra 100 euró, fél napra 50 euró.

 

 

 

 

 

 

HORGÁSZAT

 

A ház körüli hirgásztóA ház közvetlen szomszédságában egy 3000 nm-es tó terül el, így a horgászat szerelmesei itt-tartózkodásuk alatt hódolhatnak horgászat iránti szenvedélyüknek. A tó privát, ezért semmilyen külön engedély kiváltása nem szükséges, illetve a tó használata vendégeink számára ingyenes.

A tóban található többek között ponty, harcsa, csuka, keszeg, kárász és süllő is.

Egy darabb úszófelszerelés kiegészítőkkel, illetve egy darab ragadozó felszerelés kiegészítőkkel a házban rendelkezésre áll, azonban hozhatod saját felszerelésedet is.

 

 

 

 

 

 

SZIKLAMÁSZÁS

Sziklamászá Békás-SzorosbanA Békási-szoros az ország egyik leglátogatottabb turista és sziklamászó paradicsoma. Itt minden mászó megtalálja a szintjének megfelelő kihívást. Hegyimentő felügyelettel, vállaljuk mászóiskolák/táborok szervezését, illetve hegyivezetést.

Mászó iskolákhoz tudunk felszerelést kölcsönözni, de hegyivezetéshez/mászáshoz a személyes felszerelést magad kell hoznod (beülő, cipő, sisak, biztosító eszköz).

 

KANYONING

Egy meleg napon kalandos idõőtöltés lehet egy kanyoning is a Kis-Békás, Lapos vadregényes szorosokban. A patakmedret bejárva csodálhatod a szűk sziklafolyosókat és a meredek sziklafalakról alázúduló vízeséseket. A vízeséseken, hegyimentő felügyelettel, kötélen ereszkedhetsz le miközben hosszában beláthatod a Kis-Békás szorost.

Felszerelést tudunk biztosítani, de te magad is hozhatsz.

 

JÉGMÁSZÁS

 

JégmászásA Kis-Békás, Lapos, Kupás, Nagy-Békási szorosokban páratlan szépségű jégesések találhatók. A tanuló jégfaltól a 40 méteres jégesésekig minden megtalálható. A kihívásokat szeretőknek nehéz mixt- és drytooling-mászásokat is ajánlunk. Hegyimentő felügyelettel, vállaljuk mászó iskolák/táborok szervezését, illetve hegyivezetést.

Mászó iskolákhoz tudunk felszerelést kölcsönözni, de hegyi vezetéshez/mászáshoz a személyes felszerelést magad kell hoznod (beülő, bakancs, hágóvasak, jégcsákány, sisak, biztosító eszköz).

 

HEGYI TÚRAVEZETÉS

 

Turisztikai szempontból Gyergyó elhelyezkedése kiemelkedő, hiszen Erdély legszebb természeti látványosságai közvetlen közelében található. Az turista útvonalak zöme erdei úton halad, de nem ritkák a szűk ösvények sem. A turistajelzések jól jelzettek és jelentős részük a hajdani Székely Körvasút töltésén halad, tehát nyomvonala egyenletes emelkedést/lejtést kínál. A pihenő és forráshelyek többsége panorámás kilátó is egyben. Egy 7-10 napos ittlét alatt bejárhatjuk, Kelet-Erdély legszebb tájait (Békási-szoros, Gyilkos-tó, Gyergyói havasok, Görgényi havasok, Kelemen havasok), legmagasabb csúcsait (Likas csúcs (1675 m), Vithavas (1609 m), Nagyhagymás (1792 m), Piricske csúcs (1545 m), Madarasi Hargita (1801 m), Nagy Pietros csúcs (2110 m) stb.).

 

SIKLÓERNYŐZÉS

 

SiklóernyőzésA domborzat ideális helyet biztosít a síklóernyőzéshez.

Mint a medence úttörői mi fedeztük fel és alakítottuk ki a starthelyeket, de még bõőven maradt “fehér” folt a térképen.

Felszerelést nem tudunk biztosítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

LOVASSZÁNOZÁS

 

LovasszánozásTélvíz idején vastag hótakaró borítja a tájat, ezért vendégeinknek lehetőségük nyílik ezen időszakban a lovasszánozás kipróbálására, amely rendkívül kalandokat tartogat egy téli napon. A lovasszánokat a közeli faluban lehet kibérelni. Érdemes bejárni a környékbeli fakitermelő utakat, ösvényeket, hiszen itt szinte senki sem közlekedik télen, így nyugalomban, csendben élvezhetjük a lenyűgöző, havas tájat..